Qigong

Qigong (spreek uit: Tsjie Koeng) betekent: de Kunst van het Werken met Energie. Het Chinese woord ‘Qi’ betekent ‘levensenergie‘. In de Chinese levensfilosofie is alles gebaseerd op Qi. Als jouw Qi goed stroomt, dan ben je zowel lichamelijk als geestelijk gezond en in balans.
Qigong wordt ook wel ‘meditatie in beweging’ genoemd. Het zijn langzame bewegingspatronen die je herhaalt, in combinatie met je ademhaling, waarbij je je bewust bent van de levenskracht die door je stroomt.

Qigong is een belangrijk onderdeel van de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde), de Medische Qigong. Met speciale oefeningen kun je organen of meridianen activeren die wat verzwakt zijn. Zo kun je je energiesysteem reinigen, opladen en in balans brengen. In de tijden dat ik ziek was en te veel pijn had om te dansen of yoga te beoefenen, kon ik nog wél Qigong doen. Het heeft een helend effect gehad op mij. Daarna ben ik tijdens mijn Dans&Yoga lessen steeds meer elementen vanuit de Qigong gaan gebruiken, op rustige muziek.

Wil jij je ook werken aan je gezondheid en je verbonden voelen tussen aarde en hemel, je hart zacht, je geest helder? Laat het me even weten. Mijn droom is om komend voorjaar met een groepje buiten te starten.